7 veidi, kā izmantot ledus kubiņus sadzīvē! Tas ir ģeniāli!

Mūsu dzīvē ir daudzas lietas, kurām mēs nepiešķiram lielu nozīmi. Ņemiet par piemēru parasto ledu. Kam mēs to izmantojam? Lielākoties dzērienu atdzesēšanai. Par citiem pielietošanas veidiem neviens pat nedomā. Un velti. Izrādās, ka ledus kubiņiem ir daudz noderīgu funkciju. Vairāk par tiem lasiet šajā rakstā!

1.Nesāpīgi izņem skabargu

Skabarga vienmēr ir nepatīkama. Lai tās izvilkšanas laikā nejustu sāpes, viegli sasaldējiet vietu, kur tā iedūrusies. Ledus kubs ir ideāls šim nolūkam. Tam ir īslaicīga pretsāpju iedarbība, taču ar šo laiku vajadzētu pietikt, lai izvilku šķembu.

Piezīme: Ledus sāpes mazinošās īpašības var izmantot arī skaistumkopšanas procedūru laikā. Jo īpaši tas būs ļoti aktuāli, izraujot uzacis. Noslaukiet tās ar ledus kubiņu un tikai pēc tam pārejiet pie pašas procedūras.

2.Atvieglo podos iekārto ziedu laistīšanu

Ļoti skaisti izskatās ziedi, kas atrodas iekārti podos kaut kur lapenē, uz balkona vai terases. Tie piešķir telpai mājīgumu un svaigumu. Ir tikai viena maza nianse: šādus augus ir grūti laistīt.

Ja nevēlaties katru dienu kāpt uz krēsla vai kāpnēm, lai apmierinātu puķu vajadzības pēc ūdens, izmantojiet šādu triku: paņemiet dažus ledus gabaliņus un ievietojiet tos podā tālāk no kātiem. Tie lēnām izkusīs un pakāpeniski piešķirs augiem mitrumu.

3.Izgludina saburzītu veļu

Ja pēc mazgāšanas aizmirstam izkratīt mitru veļu vai izmantojam ātrgaitas ciklu, neglītu kroku parādīšanās uz veļas kļūst par pašsaprotamu lietu. Protams, var atstāt visu kā ir, bet iekšējais perfekcionists noteikti būs nelaimīgs.

Tad ir divas iespējas: apbruņoties ar gludekli un pavadīt savas dzīves labākās stundas gludināšanai vai nedaudz atvieglot šo procesu ar ledus gabaliņu palīdzību. Aptiniet dažus gabalus ar mīkstu audumu, ar to noslaukiet krokas un tikai tad ātri gludiniet ar gludekli. Rezultātā viss process prasīs piecas līdz desmit minūtes.

4.Neļauj ēdienam mikroviļņu krāsnī palikt sausam

Katru dienu stāvēt pie plīts, lai pagatavotu svaigu silto ēdienu, ne vienmēr gribās. Reizēm rodas vēlme uzvārīt lielu katlu ar rīsiem vai makaroniem, lai ar to pietiktu vairākas dienas. Bet tad rodas cita problēma – karsējot rīsus vai makaronus mikroviļņu krāsnī, tie pastāvīgi pa virsu sakalst. Sanāk ne pārāk glīts ēdiens, kuru ēst nemaz negribas. Par laimi, ir izeja.

Pirms ēdiena šķīvja ievietošanas mikroviļņu krāsnī novietojiet ledus kubiņu uz ēdiena. Sildot, tas izkusīs un izdalīs mitrumu. Tādā pašā veidā pieredzējušās saimnieces iesaka uzsildīt picu, lai vakardienas gabals nebūtu jāēd sauss un raupjš.

5.Noņem mēbeļu nospiedumus no tepiķa

Mēs visi zinām, ka, pārvietojot smagas mēbeles no paklāja, uz tām kļūst pamanāmi nopietni iespiedumi. Vairumā gadījumu tas ievērojami sabojā tekstilizstrādājumu izskatu. Lai noņemtu šādus nospiedumus, uzlieciet uz bojātām tepiķa vietām ledus gabaliņu un pagaidiet, līdz tie izkusīs. Tad notīriet tepiķi ar stingru suku. Nospiedumi pazudīs jūsu acu priekšā.

6.Palīdz no buljona izņemt liekos taukus

Ja buljons izrādījās ne tikai bagāts, bet arī ļoti trekns, izmantojiet ledu, lai noņemtu liekos taukus. Vienkārši iemest kubiņus topošajā zupā, pagaidīt, līdz tauki sakrājas blīvos pilienos ap ledus kubiņiem, un pēc tam tos izņemiet ar karoti.

Lasi arī: Kaimiņiene pačukstēja, kā rūpēties par skaisto antūriju jeb “vīriešu laimi”, lai tā ziedētu regulāri

7.Mazina apdeguma sāpes

Vasara ir klāt, un tas nozīmē, ka ir pienācis laiks sastapties ar saules apdegumiem. Turklāt nav svarīgi, kur tieši jūs atradīsieties: laukos, pludmalē vai pilsētas parkā – saules stari var jūs atrast jebkur. Ja saskaraties ar šo problēmu un konstatējat, ka dažas ādas vietas ir bojātas, kā pirmo palīdzību izmantojiet ledus gabaliņus.

Noslaukiet ar tiem apdegušo virsmu, lai mazinātu sāpes. Un, ja vēlaties iegūt dziedinošu efektu, izmantojiet saldētu alvejas mīkstumu. Šim augam piemīt pretiekaisuma, antibakteriālas un brūces dziedinošas īpašības, tāpēc tas palīdzēs ātri izārstēt apdegumu. Lai ātrāk redzētu rezultātu, veiciet procedūru vairākas reizes dienā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment